پروژه های چند فیزیکه
پروژه های الکترومغناطیس
پروژه های مهندسی شیمی
پروژه های سیالات و انتقال حرارت
پروژه های مکانیک سازه و اکوستیک
پروژه های تعامل با نرم افزارهای دیگر
- (۶۸پروژه) کل پروژه ها
- (۶پروژه) ماژول طراحی
- (۴۲پروژه) ماژول ورودی CAD
- (۲پروژه) ماژول ورودی ECAD
- (۱پروژه) ارتباط زنده برای اتوکد
- (۱پروژه) ارتباط زنده برای پیتیسی کرئو
- (۳پروژه) ارتباط زنده برای اینونتور
- (۱پروژه) ارتباط زنده برای متلب
- (۳پروژه) ارتباط زنده برای پی تی سی پرو اینجینیر
- (۳پروژه) ارتباط زنده برای سالید اج
- (۶پروژه) ارتباط زنده برای سالیدورک
چرخش شفت یکنواخت تحت گرانش – Whirling of Uniform Shaft Under Gravity
مدل آموزشی Whirling of a Uniform Shaft به شما نشان می دهد که چگونه یک تحلیل گذرا از یک شفت یکنواخت تحت گرانش انجام دهید. شفت توسط دو یاتاقان هیدرودینامیکی در انتهای خود پشتیبانی می شود. اثر ژیروسکوپی باعث می شود که روتور حول محور اولیه خود بچرخد و روتور در نهایت به مدار ثابتی برسد.
نتایج شامل مشخصات تنش روی روتور با حداکثر تنش خمشی، فشار سیال یاتاقان و مدار ژورنال است. در آخرین نتیجه، ژورنال به سمت بیرون حرکت می کند تا در نهایت به یک مدار ثابت برسد.
همچنین در این مثال، طیف فرکانسی شتاب ژورنال مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است که تأیید می کند که چرخش نیمه فرکانس حالت غالب چرخش است.
پاسخ روتور تحت تأثیر نیروهای مهر و موم – Response of a Rotor Under the Influence of Seal Forces
جریان سیال در مهر و موم باعث می شود نیروی شعاعی بازگرداننده قوی، مخالف حرکت شفت باشد. همچنین، یک نیروی جفت متقاطع به دلیل تغییر محوری جریان محیطی وجود دارد. نیروی نوع اول همیشه یک اثر تثبیت کننده روی روتور دارد، در حالی که نیروی دوم در شرایط خاص می تواند باعث ناپایداری شود.
در این مثال، یک کمپرسور محوری با استفاده از رابط Beam Rotor مدل سازی شده است. کمپرسور دارای ۱۰ مرحله پروانه است که در نزدیکی هر پروانه یک مهر و موم برای جلوگیری از نشتی جریان دارد. علاوه بر این، در انتهای مراحل پروانه یک کاسه نمد پیستون تعادل وجود دارد. پاسخ وابسته به زمان سیستم برای افزایش تدریجی سرعت روتور مطالعه میشود. دو مورد برای شبیه سازی در نظر گرفته شده است: به استثنای تمام مهر و موم و از جمله مهر و موم. پاسخ های سیستم برای دو مورد مقایسه شده است. نتیجه پایداری بهتری را در حضور مهرها نشان می دهد.
ارزیابی ضرایب دینامیکی یک یاتاقان ژورنال ساده – Evaluation of Dynamic Coefficients of a Plain Journal Bearing
هنگام تجزیه و تحلیل روتورها، معمول است که یاتاقان ها از طریق ضرایب دینامیکی موثر آنها در مورد یک موقعیت تعادل ایستا مدل می شوند. این مدل نحوه محاسبه چنین ضرایبی را برای یک یاتاقان ژورنال ساده نشان می دهد. طول یاتاقان بسیار کوچکتر از قطر آن نگه داشته می شود تا تأیید شود که ضرایب محاسبه شده با مقادیر تحلیلی مربوطه برای تقریب یاتاقان کوتاه مطابقت دارند.
ضرایب میرایی یک دمپر فیلم فشاری – Damping Coefficients of a Squeeze Film Damper
دمپرهای فیلم فشرده اجزایی هستند که میرایی اضافی را برای ماشین های دوار فراهم می کنند. برای سادهسازی مدلسازی مجموعه روتور، دمپرهای فیلم فشاری بر حسب ضرایب میرایی آنها که تابعی از محل ژورنال در دمپر هستند، مدلسازی میشوند. این مدل ضرایب میرایی یک دمپر فیلم فشرده کوتاه را محاسبه کرده و با مقادیر تحلیلی مربوطه مقایسه میکند.
سرعت بحرانی یک سیستم روتور دوگانه – Critical Speed of a Dual Rotor System
با توجه به تقاضا برای قدرت بیشتر با اندازه کوچکتر، سیستم های دو شفت با یاتاقان های بین شفت در حال تبدیل شدن به یک پیکربندی استاندارد برای موتورهای توربین گاز هستند. چنین سیستمهایی از دو روتور کواکسیال تشکیل شدهاند که با سرعتهای مختلف کار میکنند و از طریق یک یاتاقان چند قرقره به هم متصل شدهاند.
در این مثال، تحلیل فرکانس ویژه برای چنین سیستم دو روتوری به منظور تعیین سرعت بحرانی انجام شده است. ارتعاشات هیجان انگیز متقاطع از طریق یاتاقان های چند قرقره، رفتار دینامیکی یک شفت را به رفتار دینامیکی دیگری وابسته می کند.
مقایسه نمودارهای کمپبل با استفاده از رابط های مختلف روتور – Comparison of Campbell Plots Using Different Rotor Interfaces
بسته به سطح پیچیدگی و نوع سیستم مدلسازی شده میتوان از انواع مختلفی از عناصر برای مدلسازی روتور استفاده کرد. مراحل مدل سازی و نمایش نتایج با نوع ایده آل سازی متفاوت خواهد بود. در این مدل آموزشی، تجزیه و تحلیل فرکانس ویژه بر روی یک روتور پلهای، با استفاده از سه رابط فیزیک مختلف برای روتورینامیک انجام میشود: روتور جامد. روتور جامد، قاب ثابت. و روتور پرتو. نمودارهای کمبل حاصل از این رابط ها با یکدیگر مقایسه می شوند. این مدل همچنین به درک مراحل مختلف در هنگام استفاده از هر رابط کمک می کند.
بهینه سازی توپولوژی یک یاتاقان رانش پله ای – Topology Optimization of a Step Thrust Bearing
در این مدل آموزشی، یک یاتاقان رانش پله ای توپولوژی بهینه شده است تا ظرفیت باربری را به حداکثر برساند. یاتاقان رانش پلکانی شامل یک سطح بلبرینگ پلکانی است که انتهای شفت روی آن می چرخد. کل مجموعه در یک روان کننده غوطه ور است. فرض بر این است که یقه شفت بدون هیچ حرکت محوری در یاتاقان در حال چرخش است.
این مدل نشان میدهد که اولیهسازی بهینهسازی با یک طراحی غیریکنواخت، میتواند به حداقلهای محلی با تعداد مراحل مشخص منجر شود.
تحلیل روتوردینامیکی میل لنگ – Rotordynamic Analysis of a Crankshaft
نحوه انجام آنالیز ارتعاش میل لنگ موتور ۳ سیلندر رفت و برگشتی را در این مدل آموزشی مشاهده کنید. به دلیل خروج از مرکز میل لنگ و توده های تعادلی روی میل لنگ، تحت چرخش تحت ارتعاش خود تحریکی قرار می گیرد. میل لنگ با استفاده از عناصر جامد مدلسازی میشود تا اثرات خروج از مرکز میل لنگ و تودههای تعادل را با دقت به تصویر بکشد.
هدف از این مدل آموزشی این است که نشان دهد چگونه می توانید پاسخ گذرا روتور و مدارهای توده های تعادل روی شفت را مطالعه کنید. نتایج شبیهسازی شامل مشخصات تنش و فشار در میل لنگ، مدارهای مرکز ژورنالها و اجزای جابجایی جانبی یک ژورنال است.
کنترل لرزش در موتور محرکه با استفاده از یاتاقان مغناطیسی فعال – Vibration Control in a Motor Drive Using an Active Magnetic Bearing
یاتاقان های مغناطیسی فعال اغلب برای کنترل سطح ارتعاش در سیستم های مکانیکی استفاده می شوند. در این مثال یک سیستم روتور موتور محرک که در آن سرعت سیستم به تدریج افزایش می یابد در نظر گرفته شده است. سیستم به دلیل عدم تعادل موجود می لرزد. هنگامی که سرعت روتور از سرعت های بحرانی سیستم عبور می کند، سطوح ارتعاش بالایی به دلیل رزونانس ایجاد می شود. در مطالعه دوم، یک یاتاقان الکترومغناطیسی در لحظه ای که روتور از یکی از سرعت های بحرانی عبور می کند با هدف کنترل ارتعاشات در طول تشدید روشن می شود. پاسخ ارتعاشی سیستم با یاتاقان الکترومغناطیسی با یک یاتاقان الکترومغناطیسی مقایسه می شود.
روتورهایی که از طریق چرخ دنده های حلزونی به هم متصل می شوند – Rotors Connected Through Helical Gears
در این مدل آموزشی، بیاموزید که چگونه چند روتور متصل شده از طریق چرخ دنده های مارپیچ را با استفاده از ماژول Rotordynamics، محصولی افزوده به ماژول مکانیک سازه و COMSOL Multiphysics مدل کنید. هنگام مدلسازی روتورهای دنده ای، وجود چرخ دنده در سیستم باعث ایجاد ارتعاشات جانبی و پیچشی در روتورها می شود. مش دنده الاستیک فرض می شود و دارای مقدار سفتی ثابت است.
ارتعاشات در قطار دنده مرکب – Vibrations in a Compound Gear Train
در گیربکس، ارتعاشات ناشی از لرزش چرخ دنده و ناهماهنگی یاتاقان ها از منابع شناخته شده سر و صدا هستند. در این مثال دو شفت که از طریق یک جفت چرخ دنده به هم متصل شده اند در نظر گرفته شده است. شفت ها در انتهای خود بر روی بلبرینگ های غلتکی پشتیبانی می شوند. در ابتدا شفت محرک تخلیه می شود و شفت محرک با سرعت متغیری می چرخد. به دلیل واکنش متقابل، مش بندی متناوب دندان ها باعث ایجاد لرزش در شفت ها می شود. پس از مدتی، یک گشتاور مقاوم به محور محرک اعمال میشود و باعث میشود شبکه دندانی صاف شود. به منظور تجزیه و تحلیل اثر ناهماهنگی یاتاقان بر ارتعاشات روتور، تجزیه و تحلیل وابسته به زمان برای دو مورد انجام شده است. در حالت اول، تمام یاتاقان ها با شفت ها در یک راستا قرار دارند و در حالت دوم، یکی از یاتاقان ها (شماره ۲) دارای ناهماهنگی کوچک زاویه ای است.
مدل سازی لرزش و نویز در گیربکس: نسخه بلبرینگ – Modeling Vibration and Noise in a Gearbox: Bearing Version
این مثال توسعه مدلی است که برای مطالعه ارتعاش و نویز در یک جعبه دنده سنکرومش ۵ سرعته در یک وسیله نقلیه دنده دستی استفاده می شود. در این نسخه از مدل، به جای اتصالات لولا با سفتی الاستیک، از یک نمایش دقیق از یک غلتک استفاده شده است. ابتدا، لرزش گیربکس با استفاده از تحلیل وابسته به زمان برای سرعت مشخص شده موتور و بار خارجی محاسبه می شود. سپس یک نمایش دامنه فرکانس از شتاب عادی محفظه جعبه دنده محاسبه می شود تا به عنوان منبع نویز استفاده شود. در نهایت، یک تحلیل صوتی برای به دست آوردن سطوح فشار صوت در میدان های نزدیک، دور و بیرونی انجام می شود.
چرخش یک محور یکنواخت قرارگرفته روی یاتاقان گرد – Whirling of a Uniform Shaft Supported on Journal Bearing
مدل آموزشی چرخش یک محور یکنواخت به شما نشان میدهد که چگونه یک تجزیه و تحلیل گذرا از یک محور یکنواخت تحت گرانش را انجام دهید. محور توسط دو یاتاقان هیدرودینامیکی در انتهای آن پشتیبانی میشود. اثر ژیروسکوپی باعث میشود که روتور حول محور اولیۀ خود چرخیده و در نهایت به مدار ثابت برسد.
توربوشارژر قرارگرفته روی بلبرینگ حلقهشناور – Turbocharger Supported on Floating Ring Bearings
در این مدل، یک توربوشارژر قرارگرفته روی بلبرینگ حلقهشناور مورد بررسی قرار میگیرد. نیروهای پوسته روی حلقه باعث چرخش آن درون یاتاقان میشوند. در حالت پایدار، حلقه با سرعت زاویهای ثابت میچرخد و گشتاور در حلقه به دلیل پوستههای داخلی و خارجی متعادل است.
یاتاقان رانشی مرحلهای – Step Thrust Bearing
در این مدل آموزشی، یاتاقان رانشی شش مرحلهای تحلیل شده است. یک یاتاقان رانشی مرحلهای شامل یک سطح یاتاقان پلهای است که انتهای محور میچرخد. کل مونتاژ در یک روانکننده غوطهور است.
پایداری یک توربوشارژر تحت تأثیر نیروهای یاتاقان متقاطع جفتشده – Stability of a Turbocharger Under the Influence of Cross-coupled Bearing Forces
نیروهای متقاطع موجود در یک بلبرینگ هیدرودینامیکی اغلب به عنوان یک میرایی منفی در یک روتور عمل میکنند. در نزدیکی سرعت بحرانی، این ممکن است منجر به لرزش خارج از کنترل توربوشارژر شده و خطر خرابی یاتاقان را در پی داشته باشد. در این مثال، تأثیر نیروهای متقاطع جفتکننده بر پویایی روتور مورد بررسی قرار گرفته است. نحوۀ کاهش این لرزش نیز بررسی شده است.
روتور شعاعی به سادگی پشتیبانیشده – Simply Supported Beam Rotor
در این مدل آموزشی، نحوۀ تنظیم خاصیت فشاری و آنالیزهای گذرا (با استفاده از FFT) یک روتور با نصب و پشتیبانیهای مختلف از بلبرینگ را خواهید دید. مثال نشان میدهد که چگونه میتوان از نقشههای کمپبل و آبشار برای یافتن سرعت بحرانی استفاده کرد. همچنین دامنه پایداری روتور را نشان میدهد.
روتورهای متصلشده توسط جفتکننده نواری – Rotors Connected by a Spline Coupling
در این مثال، یاد بگیرید که چگونه دو روتور متصلشده توسط جفتکنندۀ نواری را مدل کنید. روتور اول یک روتور پایۀ ثابت است و روتور دوم پشتیبانی میشود. این مدل فرض میکند که تنها حرکت انتقالی بین روتورها از طریق جفتکننده برقرار میشود، در حالی که چرخش هر دو روتور بدون اتصال است.
تجزیه و تحلیل روتور پویای میللنگ – Rotordynamic Analyses of a Crankshaft
نحوۀ انجام تحلیل لرزشی میللنگ موتور متناوب ۳ سیلندره در این مدل آموزشی را مشاهده کنید. با توجه به وسط قرار داشتن میللنگ و تودههای تعادل روی میل لنگ، تحت چرخش، لرزش خودتحریک میشود. میللنگ با استفاده از عناصر جامد به منظور مهار دقیق اثرات لنگی میللنگ و تودۀ تعادل مدلسازی شده است.
شبیهساز سیستم بلبرینگ روتور – Rotor Bearing System Simulator
شبیهساز سیستم بلبرینگ روتور نمونهای از یک برنامه است که میتواند برای طراحی و تجزیه و تحلیل سیستمهای روتور متشکل از یک روتور و دیسکها و یاتاقانهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. برای اطمینان از این که سرعت بحرانی سیستم در منطقۀ سرعت کار خود نباشد، در مرحلۀ طراحی اولیه سیستمهای دوار مفید است. تجزیه و تحلیل ویژهفرکانس سیستم توسط برنامه با سرعتهای مختلف زاویهای انجام شده تا سرعت بحرانی روتور را پیدا کند.
موتور چرخشی با بلبرینگ هیدرودینامیکی – Reciprocating Engine with Hydrodynamic Bearings
یک موتور متقاطع تکسیلندر پشتیبانی شده با یاتاقان هیدرودینامیکی مورد مطالعه قرار گرفته است. گشتاور شروع شده برای به کاربردن موتور به دور در دقیقه لازم اعمال میشود. گشتاور بارگیری هنگامی که موتور به سرعت بالا میرود روشن میشود. پس از شروع کار، موتور تحت فشار خود سیلندر به تنهایی کار میکند.
مدلسازی روتورهای چرخدندهای – Modeling Geared Rotors
در این مدل آموزشی، نحوۀ مدلسازی چندین روتور متصل از طریق چرخدندههای مارپیچ را با استفاده از ماژول Rotordynamics ، یک محصول اضافی به ماژول مکانیک ساختاری و کامسول مالتیفیزیک بیاموزید. هنگام مدلسازی روتورهای چرخدندهای، وجود دندهها در سیستم باعث ایجاد لرزشهای جانبی و پیچشی در روتورها میشود. فرض بر این است که مش چرخدنده الاستیک بوده و دارای یک مقدار سختی ثابت است.
تأثیر فضای باز غلطک یاتاقان بر لرزش غیر همزمان یک روتور – Effect of Roller Bearing Clearance on Nonsynchronous Vibration of a Rotor
برای جلوگیری از لرزش غیرهماهنگ روتور، باید فضای باز یاتاقان یه صورت کمینه نگه داشته شود. با این حال، فضای تنگ سبب کاهش پایداری یاتاقان میشود. این مثال مدلسازی لرزش ناشی از تماس غیرخطی را برای فواصل شعاعی مختلف نشان میدهد.
تأثیر نامیزانی یاتاقان بر لرزش روتور – Effect of Bearing Misalignment on Rotor Vibration
در این مثال، یک روتور پشتیبانی شده بر روی دو یاتاقان هیدرودینامیکی مورد بررسی قرار میگیرد. یک صفحۀ غیر هممرکز که بین دو یاتاقان قرار دارد، باعث چرخش روتور میشود. یکی از یاتاقانها نسبت به محور روتور جابجا میشود.
مقایسه یاتاقانهای مختلف هیدرودینامیکی – Comparison of Different Hydrodynamic Bearings
این مثال نشان میدهد که چگونه میتوانید از مدلسازی برای بررسی عملکرد یاتاقانهای گرد مختلف هیدرودینامیکی استفاده کنید. این مدل از رابط هیدرودینامیکی یاتاقان استفاده میکند، که معادلۀ رینولدز را برای محاسبۀ فشار ایجاد شده در یک لایۀ مایع نازک برای چهار نوع تحمل مختلف: ساده، بیضوی، نیمه تقسیمشده و چندهستهای حل میکند.
نتایج شامل مشخصات فشار سیال روی یاتاقانها، نمودارهای خارج از مرکز یاتاقان گرد در مقابل بار، موقعیت پایدار یاتاقان گرد و مشخصات ضخامت سیال در هنگامی که یاتاقان گرد با یاتاقان هممحور است.
در این آموزش، تغییرات در موقعیت تعادل یاتاقان گرد و مشخصات ضخامت لایۀ سیال را با هم مقایسه میکنیم. با مقایسۀ این مقادیر میتوان تحمل بهینه را در شرایط عملیاتی مشابه پیدا کرد.
استهلاک گازی لایه فشرده دیسک لرزاننده – Squeeze-Film Gas Damping of a Vibrating Disc
این مدل معیار، کل نیروی اعمالی بر روی یک دیسک لرزاننده در دامنههای فرکانس و زمان را محاسبه کرده و هر دو نتیجه را با عبارات حاصل از تحلیلی مقایسه میکند. وقتی دامنۀ ارتعاش به اندازۀ کافی کوچک باشد که سیستم به صورت خطی باشد، فرکانس و نتایج دامنۀ زمانی با نظریه مطابقت دارند. ارتعاشات دامنۀ بزرگتر، که منجر به یک پاسخ غیرخطی شده که نمیتواند در حوزۀ فرکانس مدلسازی شود، در حوزۀ زمان بررسی شده و در برابر راه حلهای تحلیلی مقایسه میشوند.