پروژه های چند فیزیکه
پروژه های الکترومغناطیس
پروژه های مهندسی شیمی
پروژه های سیالات و انتقال حرارت
پروژه های مکانیک سازه و اکوستیک
پروژه های تعامل با نرم افزارهای دیگر
- (۶۸پروژه) کل پروژه ها
- (۶پروژه) ماژول طراحی
- (۴۲پروژه) ماژول ورودی CAD
- (۲پروژه) ماژول ورودی ECAD
- (۱پروژه) ارتباط زنده برای اتوکد
- (۱پروژه) ارتباط زنده برای پیتیسی کرئو
- (۳پروژه) ارتباط زنده برای اینونتور
- (۱پروژه) ارتباط زنده برای متلب
- (۳پروژه) ارتباط زنده برای پی تی سی پرو اینجینیر
- (۳پروژه) ارتباط زنده برای سالید اج
- (۶پروژه) ارتباط زنده برای سالیدورک
تجزیه و تحلیل اولیه انتشار و ایمنی یک برد مدار – Basic Emission and Immunity Analysis of a Circuit Board
این مثال توضیحی در مورد نحوه شبیهسازی انتشار تشعشعی اولیه یک برد مدار چاپی و پاسخ ایمنی آن در برابر نویزهای بیرونی ارائه میدهد.
تجزیه و تحلیل حالت برای موجبرهای الکترومغناطیسی – Mode Analysis for Electromagnetic Waveguides
تجزیه و تحلیل حالت یک ابزار اساسی برای طیف گسترده ای از محاسبات فرکانس رادیویی و اپتیک موج است زیرا امکان بررسی ویژگی های حالت در ساختارهای موجبر پیچیده را فراهم می کند.
LIDAR: تشخیص نور و محدوده با استفاده از ماژول نوری اشعه – LIDAR : Light detection and ranging using Ray optics module
تشخیص نور و محدوده (LIDAR) به طور گسترده در اتومبیل های خودران برای انجام محدوده کمی موانع اطراف استفاده می شود.
اتاق روشن نشدنی پنروز – The Penrose Unilluminable Room
سوال جالبی در دهه ۱۹۵۰ توسط ریاضیدان ارنست اشتراوس مطرح شد که آیا در یک اتاق خالی با شکل دلخواه با دیوارهای جانبی ساخته شده از آینه های کامل، آیا یک منبع نور نقطه ای همیشه کل اتاق را روشن می کند؟ این سوال توسط ریاضیدان برنده جایزه نوبل، سر راجر پنروز پاسخ داده شد و از این رو طرح او “اتاق غیر روشن پنروز” نامیده می شود. با این حال، آیا اتاق روشن نشدنی پنروز واقعا غیر قابل روشن شدن است؟ در این مدل آموزشی، خواهیم دید که آیا این مورد است یا خیر و در مورد فرض اساسی اپتیک پرتو بحث خواهیم کرد.
تابع انتقال مدولاسیون هندسی لنز پتزوال – Petzval Lens Geometric Modulation Transfer Function
این مدل و آموزش استفاده از یک روش کاربردی برای محاسبه و رسم تابع انتقال مدولاسیون هندسی (MTF) برای لنز پتزوال را نشان می دهد.
تلسکوپ کک – Keck Telescope
تلسکوپ کک یک تلسکوپ به قطر ۱۰ متر با طراحی نوری ریچی-کرتین است. این تلسکوپ یکی از اولین تلسکوپ های نوری بزرگی است که از یک آینه اولیه تقسیم شده سبک وزن استفاده می کند. این آموزش نحوه استفاده از آینه های چند ضلعی داخلی از کتابخانه قطعه COMSOL را برای ساختن مدلی از آینه اولیه تقسیم شده تلسکوپ کک نشان می دهد.
طیف سنج دایره ای رولند – Rowland Circle Spectrometer
دایره رولند دایره ای به شعاع R است که مماس بر یک توری پراش منحنی مقعر به شعاع ۲R قرار دارد. اگر شکاف ورودی نور ورودی روی این دایره قرار گیرد، پرتوهای منعکس شده توسط گریتینگ بر اساس طول موج و ترتیب پراش در نقاط مختلف در امتداد یک دایره متمرکز می شوند.
انتشار پرتو از منبع آنتن دوقطبی (۳D) – Ray Release from a Dipole Antenna Source (3D)
در این مدل آموزشی، الگوی تابش میدان دور یک آنتن دوقطبی در یک جزء مدل سه بعدی محاسبه شده است. سپس، در یک جزء مدل سه بعدی جداگانه، یک پرتو با استفاده از الگوی تابش میدان دور برای مقداردهی اولیه شدت، قطبش و فاز پرتو منتشر میشود.
راکتور فرابنفش حلقوی با ردیابی ذرات – Annular Ultraviolet Reactor with Particle Tracing
در این مثال، یک راکتور ساده تصفیه آب فرابنفش (UV) با استفاده از ترکیبی از ردیابی پرتو، دینامیک سیالات محاسباتی و ردیابی ذرات لاگرانژی مدلسازی شده است.
انتشار پرتو از منبع آنتن دوقطبی (متقارن محوری دوبعدی) – Ray Release from a Dipole Antenna Source (2D Axisymmetric)
در این مدل آموزشی، الگوی تابش میدان دور یک آنتن دوقطبی در یک جزء مدل متقارن محوری دوبعدی محاسبه شده است. سپس، در یک جزء مدل سه بعدی جداگانه، یک پرتو با استفاده از الگوی تابش میدان دور برای مقداردهی اولیه شدت، قطبش و فاز پرتو منتشر میشود.
تلسکوپ اشمیت – کاسگرین – Schmidt–Cassegrain Telescope
تلسکوپ اشمیت- کاسگرین که در این آموزش نشان داده شده است.
تلسکوپ گریگوری–ماکسوتوف – Gregory–Maksutov Telescope
تلسکوپ Gregory-Maksutov یک تلسکوپ کاتادیوپتری ساده است که از یک عدسی تصحیح کننده کروی و یک آینه اولیه کروی تشکیل شده است.
شبیه سازی تصویر لنز دوگانه گاوس – Double Gauss Lens Image Simulation
این مثال نحوه وارد کردن یک بیت مپ را نشان می دهد که می تواند برای شبیه سازی یک تصویر با استفاده از ردیابی پرتو استفاده شود.
انتشار پرتو بر اساس یک موج الکترومغناطیسی صفحه – Ray Release Based on a Plane Electromagnetic Wave
این آموزش نشان می دهد که چگونه می توان یک رهاسازی پرتو را بر اساس میدان الکتریکی فرودی در یک مرز تنظیم کرد.
بهینه سازی لنز پتزوال – Petzval Lens Optimization
این مثال نحوه انجام بهینه سازی پارامترها را در یک سیستم لنز نشان می دهد. انگیزه بهینه سازی جایگزینی یکی از عینک ها در نسخه اپتیکال قبلی با یک شیشه جدید با ضرایب پراکندگی نوری کمی متفاوت است. پارامترهای کنترلی شعاع انحنای لنزها هستند، در حالی که تابع هدف ترکیبی از اندازههای نقطه مربع میانگین ریشه در طول موجها و زوایای میدان مختلف است.
لنز میکرولیتوگرافی – Microlithography Lens
لنزهای میکرولیتوگرافی برای نمایش تصویر یک مدار مجتمع بر روی یک بستر سیلیکونی استفاده می شود. این آموزش نحوه ایجاد یک لنز سیلیکا ذوب شده ۲۱ عنصری با NA 0.56 را نشان می دهد که برای استفاده در طول موج ۲۴۸ نانومتر طراحی شده است.
تحلیل ساختاری تلسکوپ نیوتنی – Newtonian Telescope Structural Analysis
این آموزش تجزیه و تحلیل ساختاری یک تلسکوپ ساده را نشان می دهد. تغییر شکل ساختار تلسکوپ تحت گرانش مورد بررسی قرار گرفته و تاثیر آن بر کیفیت تصویر نشان داده شده است.
شبیه سازی ردیابی اشعه از یک لنز فرنل – Ray Tracing Simulation of a Fresnel Lens
یک لنز فرنل را می توان از یک عدسی محدب پلانو به عنوان راهی برای کاهش ضخامت ساخت. این مدل ویژگی کولیماسیون یک عدسی فرنل را مدل می کند و عملیات هندسی ساخت عدسی فرنل از یک عدسی محدب مسطح را نشان می دهد.
مونوکروماتور Czerny–Turner – Czerny–Turner monochromator
یک تک رنگ Czerny-Turner نور چند رنگی را به صورت فضایی به مجموعه ای از پرتوهای تک رنگ جدا می کند. این مدل یک پیکربندی Czerny-Turner متقاطع را شبیهسازی میکند که متشکل از یک آینه کروی، یک توری پراش مسطح، یک آینه تصویربرداری کروی، و یک آشکارساز دستگاه همراه با شارژ آرایه (CCD) است. این مدل از رابط اپتیک هندسی برای محاسبه موقعیت پرتوهای فرود بر روی صفحه آشکارساز استفاده می کند، که می توان وضوح دستگاه را از آن استخراج کرد.
تداخل سنج مایکلسون – Michelson Interferometer
این مثال نحوه رسم الگوی تداخل را از ترکیب دو پرتو با طول مسیر نوری کمی متفاوت نشان میدهد. یک تداخل سنج ساده Michelson برای دستیابی به تغییر طول مسیر نوری با حرکت کمی یکی از آینه ها استفاده می شود.
ماژول دوربین فشرده – Compact Camera Module
ماژول های دوربین فشرده به طور گسترده در دستگاه های الکترونیکی مانند تلفن های همراه و رایانه های لوحی استفاده می شوند. به منظور کاهش اندازه و تعداد عناصر مورد نیاز، طراحی نوری معمولاً چندین سطح بسیار کروی را در خود جای می دهد. این مدل یک طراحی پنج عنصری را با استفاده از بخش «عدسی ۳ بعدی Aspheric Even Lens» از کتابخانه بخش Ray Optics Module نشان میدهد.
پوشش ضد انعکاس با چند لایه – Anti-Reflective Coating with Multiple Layers
پوششهای ضد انعکاس غالباً در سیستمهای نوری برای کاهش میزان نور سرگردان تولید شده هنگام عبور پرتوی نور از یک محیط به محیط دیگر با ضریب شکست متفاوت استفاده میشوند.
تغییر کانونی ناشی از حرارت در سیستمهای فوکوس لیزری با توان بالا – Thermally Induced Focal Shift in High-Power Laser Focusing Systems
یک سیستم لیزر فیبر صنعتی پرقدرت مدرن می تواند تا ۳ کیلو وات تابش لیزر تک حالته را بر روی سطوحی که باید برش، حفاری، جوشکاری یا علامت گذاری شوند، ارسال کند.
طیفنگاری درجهبندی مردمک سفید – White Pupil Échelle Spectrograph
از طیفنگاریهای مقیاسی معمولاً در نجوم برای تجزیه و تحلیل با وضوح بالا از جوهای ستارهای و برای سرعتسنجی دقیق داپلر استفاده میشود. این آموزش یک فرم “مردمک سفید” از این ابزار را شبیهسازی میکند. این امر از چندین بخش از كتابخانه قسمت COMSOL استفاده کرده و ایجاد هندسۀ كاملاً پارامتری را نشان میدهد. دو مؤلفۀ شبکهای گنجانده شده و استفاده از گرۀ Order Diffraction نشان داده شده است. شبکۀ مقیاسی به ترتیب استفاده شده و جابجایی پارامتری در چندین مرتبه (با طول موجهای مختلف در هر مرتبه) ساخته شده و نمودارهای اشعه و درجهبندی نتیجه حاصل میشود.
سطح سوزان ودارا – Vdara® Caustic Surface
هنگامی که برای اولین بار هتل ودارا در لاسوگاس افتتاح شد، بازدیدکنندگان با استراحت در کنار استخر، در زمانهای مشخصی از روز و در زمانهای مشخصی از سال، دورههای گرمای شدید را تجربه میکنند. این گرمای شدید در اثر بازتاب تابش خورشیدی از سطح منحنی و انعکاس دهنده در ضلع جنوبی هتل ایجاد شده است. این مدل نشان میدهد که چگونه یک سطح سوزاننده در ناحیۀ استخر ایجاد میشود؛ مسائلی که در طول زمان و تاریخ برای اولین بار گزارش شده است.
حفره لیزری دو آینهای – Two-Mirror Laser Cavity
در این مدل، دو آینۀ مقعر در فاصلهای قرار گرفته و یک اشعه از نقطهای داخل حفره میشود. سپس اشعه برای یک بازۀ زمانی از پیش تعریف شده ردیابی میشود که به اندازۀ کافی طولانی باشد. در صورت پایدار بودن حفرۀ لیزری، ردیابی اشعه تا زمان محاسبۀ از پیش تعریف شده ادامه مییابد، در حالی که در غیر این صورت، پرتو نسبتاً زودتر از حفره خارج میشود. یک مطالعۀ پارامتری نشان میدهد که چگونه طول حفره باعث تغییر پایداری حفره شده و نتیجۀ پایداری را با تئوری ماتریس ABCD مقایسه میکند.
لوله نوری شفاف – Transparent Light Pipe
لولههای نوری سازههایی هستند که میتوانند برای انتقال نور بین نقاط مختلف استفاده شوند. به طور کلی، آنها میتوانند به دو گروه اصلی تقسیم شوند: لولههایی با یک پوشش بازتابنده و مواد جامد شفافی که حاوی نور با بازتاب داخلی کلی هستند.
تعویضکننده فاز آکروماتیک لایه نازک بازتاب داخلی کلی (Total Internal Reflection Thin-Film Achromatic Phase Shifter (TIRTF APS) – (TIRTF APS
قابلیت تغییر قطبش نور برای طیف گستردهای از دستگاههای نوری بسیار مهم است. به عنوان مثال، قطبش نور تأثیر بسزایی در عملکرد عایقهای نوری، تضعیفکنندهها و شکافهای پرتو دارد. با اختصاص قطبش خاص به نور، که مهمترین آن قطبیشدن خطی یا دایرهای است، میتوان میزان قابل توجهی از تابش نور در سیستمهای نوری را کاهش داد.
جابجایی کانون القای حرارتی – Thermally Induced Focal Shift
یک سیستم لیزری با فیبر صنعتی مدرن با قدرت بالا میتواند حداکثر ۳ کیلو وات از اشعۀ لیزر تکحالته را به سطوح قابل برش، سوراخ شده، جوشکاری یا علامتگذاری برساند. حتی با استفاده از مواد بسیار انتقالدهنده، مؤلفۀ نوری مورد استفاده برای تمرکز پرتو لیزر بر روی سطوح هدف میتواند از میزان زیادی از انرژی حاصل از نور تأثیر بگذارد.
طراحی گیرنده بشقاب خورشیدی – Solar Dish Receiver Designer
از سیستمهای گیرندۀ متمرکزکننده / حفره خورشیدی میتوان برای تمرکز اشعۀ فرودی خورشید در یک منطقۀ کوچک استفاده کرده و گرمای شدید ایجاد نمود. سپس این گرما میتواند به انرژی الکتریکی یا شیمیایی تبدیل شود. یک شکل مشترک مزیت در سیستمهای انرژی حرارتی خورشیدی، نسبت تمرکز یا نسبت شار خورشیدی بر روی سطح گیرنده یا در صفحۀ کانونی به شار خورشیدی محیطی است.
گیرنده بشقاب خورشیدی – Solar Dish Receiver
یک ظرف سهموی میتواند انرژی خورشیدی را بر روی یک هدف (گیرنده) متمرکز کرده و در نتیجه شار گرمای محلی بسیار بالایی را به وجود آورد. این میتواند برای تولید بخار -که میتواند برای تولید یک ژنراتور مورد استفاده قرار گیرد- یا هیدروژن -که میتواند به طور مستقیم به عنوان منبع سوخت استفاده شود- مورد استفاده قرار گیرد. در این مدل، شار گرمای ورودی به گیرنده به عنوان تابعی از موقعیت شعاعی محاسبه و با مقادیر منتشر شده مقایسه میشود. اصلاحات به دلیل اندازۀ محدود خورشید، تیرگی اجزاء و زبری روی سطح ظرف در نظر گرفته شده است.
سلول خورشیدی سیلیکونی با پرتو نوری – Si Solar Cell with Ray Optics
برنامۀ سلول خورشیدی سیلیکونی با پرتو نوری، ماژول پرتو نوری و ماژول نیمههادی را ترکیب کرده تا عملکرد یک سلول خورشیدی سیلیکونی را برای یک تاریخ و مکان خاص نشان دهد. ماژول پرتو نوری میانگین نورپردازی را برای تاریخ و مکانی که توسط کاربر برنامه انتخاب شده است محاسبه میکند. سپس، ماژول نیمههادی ویژگیهای خروجی عادی سلول خورشیدی را با پارامترهای طراحی مشخص شده توسط کاربر محاسبه میکند.
تداخلسنج Sagnac Interferometer – Sagnac
این یک مدل از تداخلسنج سادۀ Sagnac است که از دو آینه و یک شکاف پرتو مرتبشده در یک مثلث تشکیل شده است. کل دامنۀ مدلسازی میچرخد. در نتیجه، پرتوهای پخششده در جهتهای مخالف در مثلث، طول مسیر نوری متفاوتی را به دلیل اثر Sagnac دارند. این میتواند برای استنباط سرعت زاویهای سیستم استفاده شود.
تجزیه و تحلیل STOP لنز Petzval Lens STOP Analysis – Petzval
این مدل تجزیه و تحلیل عملکرد یکپارچه ساختاری-حرارتی و نوری (STOP) یک سیستم نوری را نشان میدهد. آموزش لنز Petzval به عنوان پایهای برای این مدل، همراه با هندسۀ غلاف ساده استفاده میشود.
لنزهای Petzval Lens – Petzval
این آموزش نحوۀ تنظیم لنز هدف چندعنصری را نشان میدهد. این لنز انتخاب شده یک لنز Petzval با پهنای میدان بوده که در “طراحی نوری بنیادی” توسط M. Kidger ، ۲۰۰۱ ، صفحه ۱۹۲ توصیف شده است. این آموزش نشان میدهد که چگونه یک دنبالۀ هندسی را با استفاده از قسمت “D Spensical General Lens 3D” که در کامسول یافت می شود، در بر میگیرد. بخش كتابخانه همچنین استفاده از روزنههای روشن و همچنین انسداد لبه و روزنه نشان داده شده است. سرانجام، نتایج یک اشعه بر پایۀ شبکه در یک طول موج و زاویۀ میدان به صورت گرافیکی نشان داده شده است.
تلسکوپ نیوتنی – Newtonian Telescope
تلسکوپهای نیوتنی -که برای اولین بار در سال ۱۶۶۸ توسط ایزاک نیوتن اختراع شد- امروزه به دلیل کمهزینه بودن و طراحی سادۀ آنها هنوز مورد استفاده قرار میگیرند.
لنز لونبورگ – Luneburg Lens
یک لنز لونبورگ دارای ضریب شکست درجهبندی شده است که منجر به خاصیت فوکوس ویژه میشود. این مدل نمونه برای محاسبۀ مسیرهای اشعه و طول مسیر نوری آنها از رابط Geometical Optics استفاده میکند.
مهارکننده موج خطی – Linear Wave Retarder
برای کنترل شدت و قطبی شدن پرتوهای منتقل شده میتوان از ترکیبات دستگاههای نوری مانند قطبشگرها و مهارکنندههای موج استفاده کرد. در این مدل از دو قطبشگر خطی با محورهای انتقال متعامد استفاده شده تا شدت یک پرتو به صفر کاهش یابد. سپس شدت و قطبیشدن پرتو منتقل شده زمانی تحلیل میشود که یک مهارکنندۀ ربع یا نصف موج بین دو قطبش قرار گرفته باشد.
حفره لیزری با لنز نازک – Laser Cavity with a Thin Lens
در این مدل دو آینۀ انتهایی مسطح با فاصله قرار گرفته و یک لنز کروی در وسط حفره قرار داده شده است. اشعه از نقطهای داخل حفرۀ آزاد میشود. سپس اشعه برای یک بازۀ زمانی از پیش تعریف شده ردیابی میشود که به اندازۀ کافی طولانی باشد. اگر حفرۀ لیزری پایدار باشد -در حالی که پرتو نسبتا زودتر به خارج از حفره برود یا خیر- مادامیکه زمان محاسبۀ از پیش تعریف شده سپری شده باشد، ردیابی پرتو ادامه مییابد. یک مطالعۀ پارامتری نشان میدهد که چگونه طول حفره باعث تغییر پایداری حفره شده و نتیجۀ پایداری را با تئوری ماتریس ABCD مقایسه میکند.